torsdag 2. mai 2013

Hvordan går det med Stathelle Blå?

Bruk kommentar-feltet og legg inn et kort referat etter hver kamp.

14 kommentarer:

 1. Første kamp ble spilt i borte mot Sannidal Rød. Etter 5 minutter ledet Sannidal 3-0, etter 10 minutter var det fortsatt 3 til Sannidal og 4 til Stathelle. Etter 20 minutt ledet Stathelle 8-4. Til pause var det blitt 9-4. Resten av kampen ble enveiskjøring mot Sannidals mål. Sluttresultat ble 16-7 til Stathelle. Erik 6, Mats 7, Noah 1, Henrik 1, Kasper 1. Elias fra G9 steppet inn som reserve da Alexander meldte forfall.

  SvarSlett
 2. Årets første hjemmekamp ble spilt i øs-pøs regnvær på gress (jord?) banen på Bunes. Kragerø gul var motstander. En knepen 2-1 ledelse for Stathelle til pause ble snart til en ganske trygg 5-3 ledelse i 2. omgang. Lagene hadde en lang periode hvor det skjedde lite annet enn innkast før Kragerø i løpet av kort tid først reduserte og så utlignet Stathelles ledelse. Mats tok avspark bare 2 minutter før slutt og Erik klinte til på direkten. Ballen gikk i en nydelig bue over hodet på Kragerøs keeper og rett i mål. Så ble de snaue 2 minutter med intens forsvarsjobb før kampen ble blåst av med seier 6-5 til Stathelle. Kas og Noah sto hver sin omgang i mål. Ellers spilte Erik, Mats, Henrik og Alexander.

  SvarSlett
 3. Urædd tok imot oss på kunstgresset på Kjølnes. Gressbanene var ennå ikke åpnet for spill. Gutta var som vanlig sånn passe tent inntil startsignalet gikk. Da var det full guffe, og det gikk ikke lang tid før vi hadde scoret 1, 2, 3 og 4 mål. Urædd fikk en ekstra spiller etter en 10 minutters tid - uten at det la noen demper på stemningen. Gutta fortsatte å rulle over Urædd med høyt press og aggresivitet i taklingene. Noah som sto i mål i første omgang ble faktisk ganske kald der han sto helt arbeidsledig. Til pause sto det 9-0 til Stathelle. I annen omgang la vi oss litt mer bakpå for at Urædd skulle få mulighet til å sette i gang spillet på egen halvdel. Vi fikk likevel nok av sjanser, og burde hatt langt fler enn de 2 målene vi fikk. Urædd kan takke 2 gode keepere for at det ikke ble et verre resultat. Alle kom på scoringslista, Henrik 3, Erik 3, Mats 3, Kasper 1 og Noah 1 (med hodet 10 sekunder før slutt). Alexander ble dessverre syk like før kampstart. God bedring fra alle gutta, Alex!

  SvarSlett
 4. Stathelle Blå spiller mistenkelig godt i regnevær! I går var det Brevik som fikk seg en real kalddusj, både av været og av våre gutter!
  4-0 til Stathelle, og Breviks 5. utespiller var på plass innen kvarteret var gått. Stathelle økte med ytterligere 1 mål før pause. 6-0 til pause.
  I 2. omgang ble Brevik noe mer samlet i sitt press, mede lunne likevel ikke forhindre at Stathelle økte ledelsen med ennå 2 mål.
  På stillingen 8-0 fikk Brevik sette inn nok en spiller, slik at vi spilte de siste 5 minuttene 5 mot 7.
  Noah og Mats sto hver sin omgang i mål, og begge bidro til at vi holdt nullen baklengs.
  Brage spilte sesongens først kamp og feiret dette med scoring.

  Super kamp av gutta nok en gang!

  SvarSlett
 5. Da var det slutt på medgangsbølgen for Stathelle Blå. I dag møtte vi et lag som takler regnvær like godt som våre gutter. Bortekampen mot Hei 2 på Heibørri endte til slutt uavgjort etter en god sluttspurt av Stathelle. 4-2 ledelse for Hei til pause endte til slutt med 6-6.
  Stathelle hadde en lang rekke avslutninger fra langt hold, noen gikk inn- de fleste like utenfor.
  Moro å møte litt tøff motstand!

  SvarSlett
 6. "Hva, ikke regn?" " Hvordan kommer dette til å gå ?" var det nok flere som lurte på da gutta har vist seg å beherske høljende regnvær best. Gjestene fra Herkules startet best og fikk raskt det første målet. Stathelle snudde kampen raskt og gikk opp til 2-1. Herkules svarte med en gang og midtveis i omgangen stod det 2-4 etter litt ukonsentrert spill av guttene. Da pause nærmet seg våknet guttene og puttet 3 raske som holdt seg til pause. 5-4.
  Herkules gikk ut for fult etter pause og scoret. Stathelle svarte raskt til 6-5. Herkules fikk et mål til rett etter og halvveis i omgangen stod det 6-6. Dette holdt seg lenge, helt til guttene satte inn sluttspurten og fikk 2 kjappe som ga en 8-6 seier.
  Bra kamp i sommervarmen på Bunes.

  SvarSlett
 7. Tirsdag 11 juni dro guttene for å spille kamp mot Herøya. Etter litt kluss med kamptidspunktet ( skjekk appen "Min Fotball"") startet kampen en halv time forsinket. Guttene gikk ut i hundre og etter knappe 1 minutt hadde Henrik satt standarden for dagen. 0-1. Etter 8 minutter fikk Herøya sette innpå 1 ekstra utespiller da våre gutter ledet 0-4. Til pause var stillingen 2-8.
  I 2 omgang fortsatte guttene det offensive spillet med høyt press og kampen endte tilslutt med 6-17. Mats 5, Erik 4, Kasper 3, Henrik 3, Brage 1 og Noah 1. Alle på scoringsliste og nok en gang flott spill av guttene våre.

  SvarSlett
 8. Høstens første kamp var hjemme på Bunes mot Sannidal Rød. Gutta ble litt bekymret når de oppdaget at kampen ble uten innbytter, men det var fort glemt da kampen ble blåst igang. Mats brukte ca 15 sekundet på å stille inn sikte til 1-0. Etter 5 minutter med jeg-tror-jeg-kan-score-fra-egen-5 meter kom trener Anders med en klar melding om at han ville se ballen langs bakken med godt pasningsspill. Guttene tok hintet og vartet opp med masse one-touch spill av høy klasse som gjorde Sannidal svimle til tider. Med masse ståpå vilje og flott spill dro guttene i land en komfortabel seier på 17-8.

  SvarSlett
 9. Stathelle Blå tok turen til Kragerø mandag 26. august. Gutta var vel vitende om at de hadde vunnet oppgjøret på hjemmebane. Selv om de nok hadde glemt at de vant knepent med 1 mål.

  Til pause ledet Stathelle 4-3 etter godt spill av begge lag. Til slutt ble resultatet 6-4.

  SvarSlett
 10. Blå fikk besøk av Urædd på Bunes en solrik onsdag i september. Gutta var klare på at dette skulle bli lett match. Selv om laglederne nok hadde en mer nøktern innstilling.
  3-0 til pause ble til 8-1 da slutt(signalet) gikk. Det ble seier slik gutta hadde forutsett, men denne gangen var de laaaangt med opptatt av dommeren og fløyta hans (som visstnok manglet kule). Dommeren hadde is i magen og lot gutta spille tøft - takk skal du ha Pål.

  SvarSlett
 11. Kolles sluttsignal sikte du te JP? For æ hørt næmmlig ingenting.....og kula, dein var der!!!
  Men, godt dæm vaint da og itj lot mangel av lyd på fløyta ødelægg.
  Makan!!!

  SvarSlett
 12. Gutta tok turen til Brevik tirsdag 10/9. Endelig er vi tilbake til vanlige forhold med øs, pøs regnvær!
  Noah startet i mål, utpå hadde vi Mats, Erik, Henrik og Kas. Brevik har absolutt løftet seg siden forrige møte, og det tok litt tid før vi fikk hull på byllen. Men med godt press fra fremre spiller kunne Mats fange opp feilpasninger i mellomrom og score 3 kjappe på rad. Så fulgte Henrik opp med det 4. og Kas styrte inn et skudd fra Mats. 5-0 til pause. Brevik fikk inn sin 5. utespiller etter 17-18 minutter.

  Etter pause tok Kas plass i målet og Noah overtok på topp. Brevik scoret først etter en uheldig klarering før Noah fulgte opp for Stathelle. Så kom det nok et mål for Brevik før Stathelle tok helt over. Erik med 2 perler før Mats banket inn sitt 5. for dagen. Så kom Erik med 2 til - pent utført.
  Sluttresultat 11-2.

  Gutta skal ha skryt for godt gjennomført kamp. Spesielt fordi laglederne lot gutta spille uten noen korrigeringer hele annen omgang. Godt samspilte Stathellegutter fulgte vanlig oppskrift og vant komfortabelt. Laglederne kunne sikkert jaget frem ennå høyere press og ennå litt mer innsats, men det er godt å se at gutta klarer å løse oppgaver på egen hånd også.

  SvarSlett
 13. Så var dagen kommet da Hei skulle møte Stathelle Blå på Bunes. Anders og undertegnede var meget spent på om gutta kunne holde like høyt nivå som de har gjort de siste kampene og selvfølgelig om Hei var like gode som i vårsesongen da kampen endte 6-6.

  Blå tok tak i kampen slik de pleier med godt pasningsspill og godt press, og nesten oppskriftsmessig fanger en av forsvarsspillerne opp et pasningsforsøk fra motstander. I denne kampen var Mats på hugget og satte inn 3 mål på rad i første omgang. Phu fulgte opp med det 4.(inn med ekstra spiller til Hei)og Henrik satte inn det 5. noen minutter før pause. Hei var på noen sporadiske besøk og fikk til noen fine avslutninger, men bakerst sto Noah og hadde full kontroll.

  I 2. omgang bytter Blå keeper, og Kas tar over etter Noah. Gutta ute på banen fortsetter å spille ut Hei, og i løpet av omgangen scorer først Henrik, så Erik og helt til slutt Mats. Gjengen fra Hei er på besøk på Stathelles banehalvdel denne omgangen også, men det farligste de oppnår et et frispark som Stathelle stopper med en solid mur.

  8-0 (5-0) til Stathelle er i overkant av hva laglederne håpet på, og gutta fortjener skryt for evnen til å spille hverandre gode og viljen til å jobbe hardt begge veier.

  Flott kamp gutta!

  SvarSlett
 14. "coaching i verdensklasse" - hevdet Kjetil Rekdal at han drev med i en kamp for et par år siden. Jeg vi påstå at dagens vikar-coach på Stathelle Blå fikk en pang-start på karrieren. Ole Johannes tok jobben som sjef på sidelinja da Anders var bortreist og undertegnede måtte dømme.

  OJ fikk gutta til å hente frem Samba-taktene på Bunes Gressbane. Jeg visste ikke at det i det hele tatt er mulig å spille lekkert på den banen, men gutta beviste i dag at det går an.
  Makan til lekkert pasningsspill, utsøkte dragninger og finter fra Copa Cabana! Man skal se endel kamper før man får så mange strålende prestasjoner servert samtidig. Det vil ta for stor plass å nevne alle, så jeg skal forsøke å få ned noen.
  Stathelles første mål ble limet inn oppe i krysset på 10 meters hold av Kasper, etter en flott frispilling av Henrik. Totalt 4 på Kas i dag. Erik vippet opp ballen og klinte til et brassespark - dessverre rett over mål. Sto første omgang i mål, scoret 2 i andre. Henrik var dagens mann i forsvar, cornersjef og spiel-fuhrer. Scoret 2 mål. Noah sto i mål i andre omgang, 2 fantastiske redninger. Scoret 1 mål. Herøyas forsvarere kommer til å ha mareritt om Phu Henry i natt etter at alle de feilpasningene han presset de til å gjøre. Scoret 1 mål. Mats hentet frem slepen teknik og overlegne finter da han flere ganger raidet opp fra eget forsvar. Scoret 4 mål.

  Takk for flott innsats på Stathelle Blå denne sesongen gutter! Det har vært en stor glede å se dere spille sammen.

  Sluttresultat 14-2 til Blå.

  SvarSlett